Stukadoor Breda

Bent u op zoek naar mooie, strakke wanden en dat voor een zeer scherpe prijs? 

De stukadoors van Gam Afbouw & Renovatie in Breda zijn gespecialiseerd alle aspecten binnen het vak. Vakkundig zorgen wij voor verschillende soorten stucwerk:

  • Kaal metselwerk
  • Schuren
  • Pleisteren
  • Sierpleister

Stucwerk

Begint het al ergens op te lijken? Is de ruwbouw af? Als de muren staan, het huis inmiddels water- en winddicht is en de riolering is aangelegd, is het tijd voor een stukadoor. Het aannemersbedrijf brengt een laag van specie of gips aan op de muren en plafonds. Naast dat het bescherming voor de muur biedt, is het ook een decoratieve verfraaiing. Tijdens de afbouw zorgt Gam Afbouw & Renovatie voor de juiste afwerking van uw muur of plafond. We kunnen u van dienst zijn met verschillend stucwerk:

Muren glad stucen

Het gladmaken van muren zorgt voor een moderne look. Deze vorm van stucen is spatzuiver, kaarsrecht en zeer glad van structuur. Tegenwoordig is dit een trend in de woonwereld.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is één van de meest voorkomende stucwerkzaamheden tijdens de afbouw. Pleisterwerk is een mengsel van zand, water en gips en kan met de hand of machinaal worden aangebracht.

Schuurwerk

Met name op plafonds is schuurwerk een veelvoorkomend stucwerk. Dit geeft het plafond een zogenaamd wolkeneffect.

Sierpleister

Bij sierpleister gaat het om pleisterwerk, maar dan met een korrelig oppervlak. Deze vorm van stucwerk wordt ook wel ‘spachtelputz’ genoemd. De korrels kunnen verschillen van dikte en dit soort stucwerk is in verschillende kleuren beschikbaar.

 

Stucwerk bij renovatie

Naast de hulp die wij u kunnen leveren tijdens de afbouw kan Gam Afbouw & Renovatie u ook van dienst zijn met herstelwerkzaamheden. Alle afwerkingen die hierboven vernoemd zijn, kunnen ook worden gerestaureerd of gerenoveerd.

Daarnaast kan onze stukadoor u ook van dienst zijn met buiten stucwerk. Dit geldt zowel bij de afbouw als voor herstel en renovatie.

 

Kosten stukadoor

Natuurlijk kunnen kosten verschillen voor stucwerk. Dit ligt aan de oppervlakte, de werktijd, eventuele reiskosten en de nodige werkzaamheden. Om precies te weten hoeveel het stucwerk u gaat kosten, kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen of even contact met ons opnemen. Gam Afbouw & Renovatie doet er alles aan om u voor een goede prijs van dienst te kunnen zijn!

 

Zelf stucen of uitbesteden?

Uiteraard is het mogelijk om zelf uw muren en plafonds te stucen. Echter heeft stucen een hoge moeilijkheidsgraad en is het een techniek die u goed onder de knie moet krijgen. Daarnaast is het belangrijk om in hoog tempo door te werken. Onze stukadoor zorgt zelf voor het materiaal en zet het stucwerk kaarsrecht op de muur. Hiermee neemt hij u veel taken uit handen. Het is maar net wat u zoekt en wilt.

 

Alternatieven voor stucwerk

Naast stucwerk zijn er natuurlijk meerdere mogelijkheden voor uw muur of plafond. Ook voor deze alternatieven staat Gam Afbouw & Renovatie tot uw dienst. Naast het genoemde stucwerk kunnen wij ook systeemplafonds plaatsen, tegel- en schilderwerk verrichten. Een ander alternatief voor stucwerk is natuurlijk behang. Er bestaan veel soorten behang en ook hier is voor ieder wat wils. Van strakke muren met vliesbehang tot een geweven patroon met glasweefselbehang, het is maar net wat u wilt. Daarnaast is er nog de mogelijkheid voor betegelde muren en moderne betonmuren. 

 

Voor veel mensen is het onbekend of het stukadoor of stucadoor is. Beide schrijfwijzes komen veel voor. Bij ons vindt u stukadoors, met een ‘k’, dit is ook de juiste schrijfwijze en zo hoort het natuurlijk. Een juiste schrijfwijze bij het juiste bedrijf.

Stukadoor Breda en omgeving

Gam Afbouw & Renovatie is gevestigd in Breda, maar is ook werkzaam in de omgeving van Breda. Voor grote klussen is een grotere afstand ook mogelijk. Wij zorgen binnen no-time voor strakke, mooie wanden tegen een zeer scherpe prijs. Neem snel contact met ons op voor meer informatie en wij helpen u graag!